Belföld

Karsai Dániel befejezi ügyvédi tevékenységét és kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából. A Karsai Dániel Ügyvédi Iroda taggyűlése ezen nyilatkozatát egyhangúlag elfogadta

– írta a 24.hu-hoz eljuttatott közleményében Frank Evelyn irodavezető ügyvéd, hangsúlyozva, hogy mindez az ügyvédi iroda működését nem érinti, az továbbra is biztosított.

Mint ismert, Karsai Dániel súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel (ALS) küszködik, fokozatosan épül le a teste a központi idegrendszer mozgató idegsejtjei elhalása miatt, ezért az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, hogy szabadon dönthessen arról, hogy miként vet véget az életének, ha már nem akar tovább szenvedni. Az ügyvédi tevékenysége befejezése ugyancsak nem érinti ezt a folyamatban levő ügyét sem, mivel a képviseletét továbbra is ellátja az ügyvédi iroda.

Máshova szeretné pozicionálni az energiáit, amibe már nem fér bele az ügyvédi tevékenységének ellátása – magyarázta meg kérdésünkre Frank Evelyn Karsai döntését.

Kapcsolódó
Karsai Dániel: Ez tényleg egy halálvalóságshow, és rajtam is múlik, hogy ne legyen belőle trash reality
A halálos betegséggel küzdő alkotmányjogásszal ezúttal nem a jogi harc részleteiről beszélgettünk, hanem a nyilvánosság előtt zajló események hátteréről – karácsonyról, Fulham-borzról, nevetésről és pénzről, és még azt is elárulta, hogyan képzeli el a temetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik