Belföld

Családi tragédiával végződött egy biciklis kirándulás Győrnél, három évet kértek a szabálytalanul előző sofőrre

Családi tragédiával végződött egy biciklis kirándulás Győrnél. Egy szabálytalanul előző sofőr ugyanis a kerékpárosok közé hajtott, és elgázolta a szüleikkel kiránduló testvéreket. Az idősebb olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Gál Katalin, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy három év börtönbüntetést kértek a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A vádirat szerint a 30 éves férfi Szlovákiából szállított Győr felé munkásokat a munkanap végén. Előzés közben azonban nem győződött meg arról, hogy a szemközti forgalmi sáv tiszta-e.

Bár az útvonalon a „kerékpárral behajtani tilos” jelzőtáblát, alatta a „kivéve célforgalom” kiegészítő táblával együtt kihelyezték, ennek ellenére a vádlottal szemben egymás mögött négy személy kerékpározott, egy apa, két felnőttkorú gyermeke, és egy barátjuk, akik kirándulni indultak.

A kerékpárosok jól láthatóak voltak a férfi részére, aki mégis megkezdte az előzést, abban bízva, hogy nem fog összeütközni a biciklisekkel. Sajnos nem így történt, az elöl haladó édesapával még sikerült elkerülni az ütközést, azonban a mögötte haladó 26 és 18 éves fiút elütötte, akik az ütközéstől az árokba estek.

– közölte az ügyészség.

A leghátul haladó kerékpáros is elesett, de vele nem ütközött a jármű. A baleset következtében a 26 éves fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt, míg 18 éves testvére súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyész elmondta még. hogy a halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolt férfi nem tett vallomást a gyanúsítotti kihallgatása során. Az ügyészség három év letöltendőt kért a szabálytalanul előző sofőrre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik