Belföld

Osváth Zsolt: Nem véletlenül van gyomorbajom

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az emberek rájöttek, hogy amiről beszélek, nem kamu. Nem úgy állok ki a gyerekvédelemért, az alkoholizmus vagy a családon belüli erőszak ellen, hogy egy budai nagypolgári lakásban olvastam róla könyvben

ezt nyilatkozta a hvg360-nak Osváth Zsolt. A népszerű influenszer, vállalkozó a portálnak elmondta, a tartalomgyártók tüntetése után – amelynek egyik szervezője és felszólalója volt – össztűz alá vette őt a propagandasajtó, ugyanakkor a dolog nem lepte meg, hiszen már három éve úgy nyilatkozott, hogy fél a közéleti szerepvállalásai miatti megtorlástól.

Arra kérdésre, nem nyomasztó-e, hogy a tüntetés után sokan politikai szerepvállalást várnak el az érintett influenszerektől, azt mondta: „Kilenc barát összeállt, megszervezett egy tüntetést. Lehet, hogy lesz még olyan közügy, amiért újra összeállunk, de mi arra az egy napra szerveződtünk. Aki tőlünk várt megoldást, azt a saját vágyálmai csapták be. Mi ilyet nem ígértünk, jelenleg képtelenek is lennénk rá. Bele se merek gondolni, ha pártot alapítottam volna, mi szakadna rám.”

Az, hogy meleg vagyok, de családot szeretnék, egyes sajtóorgánumok szerint önmagában veszélyes melegpropaganda. De ha az a kérdés, hogy Salgótarján mellett megvernek-e valakit, mert meleg, erről nem tudok nyilatkozni. Persze ettől még ismerem a helyzetet, hiszen rengeteg levelet kapok. Megyek, ha kell, de egy LMBTQ-aktivista és köztem az a különbség, hogy ő akkor is megy, ha nem kell

– fogalmazott a portálnak Osváth Zsolt. A nyilvánosságban zajló közéleti vitákról azt mondta: „Nem véletlenül van gyomorbajom. Nem is a konfliktus visel meg a legjobban, hanem az, hogy ez már elvárás. Ha valamibe nem állok bele, megkapom, hogy őt biztos szereted, azért nem mondod. Eszükbe sem jut, hogy mással vagyok elfoglalva, vagy elkerülte a figyelmemet” – idézi az influenszert a hvg360.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik