Belföld

Locsolkodni indul? Ilyen időre számíthat

MTI / Komka Péter
Hagyományõrzõk locsolkodnak a Hollókői Húsvéti Fesztiválon Hollókő ófalujában 2023. április 10-én.
MTI / Komka Péter
Hagyományõrzõk locsolkodnak a Hollókői Húsvéti Fesztiválon Hollókő ófalujában 2023. április 10-én.

Húsvéthétfőn a locsolkodóknak egészen estig nem kell számítaniuk érdemi esőre. A HungaroMet előrejelzése szerint a nap nagyobb részében változó vastagságú fátyolfelhőzet és a sivatagi por szűri a napsütést, időszakosan akár borult eget is okozva.

Nagyrészt élénk, olykor erős lesz a déli szél, az Alpokalja tágabb térségében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 10 és 21 fok közé hűl le a levegő, nyugat felé haladva mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Hétfőn este nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Sokfelé várható eső, zápor, egy-egy helyen az és is megdörrenhet. Jelentős mennyiség a Nyugat-Dunántúlon eshet, míg a Dél-Alföldön néhol maradhatnak száraz részek is. Az egyre inkább északnyugatira, nyugatira forduló szél erős, néhol viharos lesz, míg a Tiszántúlon a délnyugati szelet kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a legenyhébb az idő.

Hasonló jóslattal jelentkezett az Időkép is. Mint írják, húsvéthétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett továbbra is a legtöbb helyen vastag, szaharai poros fátyolfelhők gátolják a ragyogó napsütést. A délután második felében pedig egy közeledő hidegfront miatt növekszik meg a felhőzet nyugat felől, és alakulhat ki eső, zápor, helyenként zivatar. Élénk, erős, néhol viharos lesz a délies szél, mely az esti órákban nyugat felől egyre nagyobb területen nyugatira, majd északnyugatira fordul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik