Belföld

Orbán Viktor: Feltámadott!

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
Pásztor Dániel református püspök szerint éppen ez a hit az egyház alapja.

A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi alelnöke a húsvétvasárnapi ünnepi istentiszteleten, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóvelezden arról beszélt, hogy a keresztény hit három oszlop az, hogy „Krisztus meghalt a mi bűneinkért”, feltámadt és él, valóságos személyiség.

A keresztény hit olyan, mint egy „híd a menny és a föld között”, ha a három tartóoszlop közül bármelyik is hiányzik, bármelyikkel probléma van, akkor a híd „használhatatlan és semmit sem ér”. Csak így együtt a három adja meg a hidat, és tartja meg az emberek hitét, tette hozzá Pásztor Dániel, akit az MTI idézett.

Krisztus meghalt a mi bűneinkért, feltámadott a mi megigazolásunkért, és azt ígérte és ígéri: íme, én veletek vagyok minden napon, a világ végezetéig.

A református püspök beszélt arról, hogy a huszonegyedik század embere megkérdőjelezi az egész húsvéti történet és azt, hogy Krisztus valóban feltámadt. Sokan gondolják, hogy nem igaz, és erről szeretnék a kereszténységet és a világot is meggyőzni.

Pásztor Dániel szerint a keresztény hit fontos alapkérdése, hogy az emberek elhiszik-e Krisztus feltámadását. A Szentírás gondoskodott arról, hogy legyenek tanúk, akik elmondják, Krisztus valóban feltámadt a halálból. A püspök Pál apostol tidézve arról beszélt, ha Krisztus feltámadása nem igaz, akkor hiábavaló az igehirdetés. A prédikációk alkalmával az emberek azért érzik úgy, hogy azok nekik szólnak, mert Krisztus él, és beszél az emberekkel megfoghatatlan, megmagyarázhatatlan módon, de valóságosan és átélhetően.

Az ünnepi istentiszteleten Pásztor Dániel arról is beszélt, a keresztény egyháznak addig van létjogosultsága, amíg a feltámadott Jézusról tesz bizonyságot. Amennyiben nem ezt hirdeti, akkor annak az egyháznak vége, tette hozzá. A református püspök prédikációjában kiemelte, a feltámadás hite nem az ünnep két napja alatt dől el és válik igazán fontossá. Az, hogy Krisztus él, a hétköznapokban ad erőt igazán, amikor szembe kell nézni betegségekkel, megoldhatatlannak tűnő problémákkal. Ezekben a helyzetekben ott van az emberekkel az élő Krisztus, akit segítségül hívhatnak, és biztosak lehetnek abban, hogy segíteni fog.

Orbán Viktor miniszterelnök „Áldott húsvétot” kívánt mindenkinek a Facebookon.

„Feltámadott!”

– mindössze ennyit írt vasárnap délelőtt közzétett posztjában a kormányfő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik