Belföld

A Fővárosi Önkormányzat kizárólagos tulajdonába kerülhet a Budapest dísz- és közvilágítását végző cég

A Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. (BDK) eddig részben magántulajdonban volt. A külföldi befektetővel kötött szerződés lejártával most lehetőség nyílik arra, hogy visszavásároljuk a cég magántulajdonban lévő felét

– írta szombati bejegyzésében Karácsony Gergely főpolgármester, utalva arra, hogy a Fővárosi Önkormányzat megteszi a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy száz százalékban a főváros tulajdonába kerüljön a cég.

Karácsony értékelése szerint fontos vállalatról van szó, hiszen a szolgáltatás nélkül a budapestiek „orra buknának”, és a város gyönyörű panorámája helyett csak sötétség jutna a lakosoknak és ünnepi díszkivilágítás sem lenne.

„Szerencsére van egy jó megoldásunk arra, hogyan működtessük a világítást olcsóbban, hatékonyabban, és úgy, hogy minden egyes fillér a budapestieket szolgálja: a BDK jövő évtől a Budapesti Közművek (BKM) fennhatósága alá kerül. Ide tartozik már a Főkert, a Főtáv, a Temetkezési Intézet, az FKF és a kéménysepréssel foglalkozó FŐKÉTÜSZ” – részletezte az elképzeléseket a főpolgármester, aki arról ír, hogy a 2021-ben létrehozott Budapesti Közművek már eddig is évente több milliárd forint megtakarítását tette lehetővé a Fővárosi Önkormányzatnak, ami a BDK visszavásárlását is lehetővé teszi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik