Belföld

Vitályos Eszter lesz az új kormányszóvivő

MTI/Purger Tamás
MTI/Purger Tamás

Nagy megtiszteltetés ért a napokban, ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök úr felkért, hogy vállaljam el a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság vezetését, egyúttal pedig a kormányszóvivői feladatok ellátását is. A megtisztelő felkérést elfogadtam, ami azt is jelenti, hogy miniszterhelyettesi megbízatásom véget ért a Kulturális és Innovációs Minisztériumban

– közölte csütörtök este közösségi oldalán Vitályos Eszter, a Fidesz parlamenti képviselője. Ezzel tehát megvan Szentkirályi Alexandra utódja a kormányban, aki főpolgármester-jelöltként indul.

Vitályos azt is hozzátette: „A Parlamenti Államtitkárság élére Zsigó Róbert kollegám érkezik, akinek sok sikert, erőt és kitartást kívánok! Köszönöm Miniszter Úrnak az eddigi bizalmat, köszönöm államtitkár és helyettes államtitkár kollégáimnak a közös munkát és köszönöm a közvetlen kollégáimnak és a minisztérium minden dolgozójának, hogy minden körülmények között számíthattam/számíthattunk rátok! Ez a bizalom kölcsönös és a jövőben is így marad! Mindannyiótoknak sok sikert kívánok!”

Csütörtökön a Magyar Hang írt arról, hogy úgy tudják, Vitályos váltja Szentkirályit a poszton. Vitályos Eszter 2010-től 2012-ig az Országgyűlés Hivatala alkalmazásában a Fidesz önkormányzati és területfejlesztési kabinettitkári feladatait látta el, majd a Miniszterelnökségen dolgozott, később pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogi- és gazdasági elnökhelyettesévé nevezték ki.

2014-től 2018-ig a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára volt, ezután az akkori Emberi Erőforrások Minisztériumában az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkári feladatokat végezte. Az Országgyűlésbe 2021-ben került be L. Simon László parlamenti helyére, majd a 2022-es országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett a szentendrei választókerületben.

Sulyok Tamás köztársasági elnök április 1-től ki is nevezte a Vitályost a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárává – jelent meg a csütörtök esti Magyar Közlönyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik