Belföld

Orbán Viktor levelet küldött a szülőknek a KRÉTA-ban

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Tisztelt Szülő! Kérjük olvassa el Orbán Viktor, Magyarország Miniszterelnökének tájékoztató levelét, amelyet a következő linken érhet el

– ezt az üzenetet kapták a közoktatási informatikai rendszer, a KRÉTA-n keresztül a szülők csütörtökön.

A linkre kattintva egy tájékoztató levél olvasható a miniszterelnök aláírásával. A levélben Orbán Viktor arról tájékoztatja a szülőket, hogy március 1-től új tarifarendszert vezettek be az állami közösségi közlekedésben.

„A magyar közlekedésben új időszámítás kezdődött 2024. március elsején. Mindenki számára olcsóbb és átláthatóbb, egyszerűbb és korszerűbb tarifarendszert alakítottunk ki. Nehéz időkben ez sokaknak nagy segítséget jelent” – kezdődik a levél, amelyben az is olvasható, hogy „az új rendszerrel mintegy 4 millió ember jár jobban, legyen szó mindennapos ingázásról, eseti ügyintézésről vagy éppen kikapcsolódásról.” Orbán Viktor azt is fontosnak tartja megüzenni a szülőknek, hogy

A család a nemzet alapja, ezért a magyar kormány számára a családok és a gyermekek segítése kiemelt fontosságú.

A levél végén a tarifarendszerről bővebb információkat kínáló MÁV-Volán csoport oldalára navigálja a szülőket.

Egy olvasónk jelezte, hogy nem csak a KRÉTA rendszerén keresztül reklámozza Orbán ugyanezzel a levéllel a tarifarendszert: a Magyar Honvédségben is, felhasználva a belső levelező rendszert.

A kormány tavaly decemberben is a KRÉTA-t használta, hogy üzenjen a szülőknek. Akkor Orbán Viktor azoknak a szülőknek írt, akik gyerekei kaptak a Belügyminisztérium által kiosztott 140 ezer ingyen laptopból. De kaptak levelet tavaly nyáron is, akkor állampapír-vásárlásra ösztönözték a szülőket.

Kapcsolódó
MÁV-Volán: egy hét alatt közel 40 százalékkal nőttek a vármegye- és országbérletek eladásai
A vármegyebérleteknél az immár a BKK járatain is elfogadott Pest vármegyei bérlet okozta a növekedést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik