Belföld

Szeles, de meleg lesz a húsvéti hétvége

Emilija Manevska / Getty Images
Emilija Manevska / Getty Images
Éjszaka átvonult a front, így pénteken mindenhol kisüt a nap és erőteljes melegedés kezdődik.

Napos idővel indul nagypéntek, később átmenetileg megnövekszik a gomoly- és fátyolfelhőzet, de számottevő csapadék nem valószínű. A délnyugati, nyugati szelet erős, főként az Északnyugat-Dunántúlon viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között várható. Késő este 8, 16 fok valószínű – írja a Kiderül.

Nagyszombaton napos-fátyolfelhős lesz az idő, esőre nem kell számítani. A sokfelé élénk a déli, délkeleti szelet, a Dunántúl északnyugati tájain viharos lökések kísérik. A hajnalban 6 és 14 fok közötti hőmérséklet napközben 21 és 27 fok közé melegszik.

Húsvétvasárnap már vastagabb felhők is felbukkanhatnak az égen, de csapadék továbbra sem várható, sok helyen megerősödik a déli szél. A nappali hőmérséklet a szombatihoz hasonlóan alakul, 21 és 27 fok körüli csúcsértékekkel.

Húsvéthétfőn egy hidegfront vastagabb felhőzete érkezik nyugatról és halad kelet felé. Délután nyugaton, este az ország középső tájain, késő éjjel pedig már a Tiszántúlon is kialakulhat eső, zápor. Élénk, néhol viharos lesz a déli szél. Napközben 22-28 fokig emelkedhetnek a hőmérők higanyszálai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik