Belföld

Meghalt egy tokaji idősotthonban bántalmazott férfi

Halált okozó testi sértés bűntettének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy tokaji idősotthonban történt bántalmazással kapcsolatban – értesült a 24.hu.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megerősítette, hogy 2024. február 2-án mentő vitte kórházba a tokaji Szent Lázár Időskorúak Otthonának egyik lakóját. Információnk szerint a férfi egy bántalmazás során fejsérülést szenvedett. Azt az OMSZ nem árulta el, hogy az idősotthon lakóját melyik kórházba szállították, de az biztos, hogy a megsérült idős férfi a bántalmazást követően életét vesztette. Arról viszont nem kaptunk felvilágosítást, hogy a bántalmazás és a férfi halála között mennyi idő telt el.

Úgy tudjuk, hogy az intézmény vezetője, Heckler Anna az esettel kapcsolatban egy belső vizsgálatot is lefolytatott, azt viszont kérdésünkre sem az otthont fenntartó önkormányzat, sem Heckler Anna nem árulta el, milyen megállapításokat tettek a jelentésben.

Az otthon vezetője csupán annyit közölt, hogy

minden rendelkezésre álló információt átadtunk a nyomozóhatóságoknak.

Posta György tokaji polgármester kérdéseinkre annyit reagált: a rendőrségi vizsgálat lezárulta után szívesen adnak majd tájékoztatást.

Több forrásból is úgy értesültünk, hogy egy bentlakó bántalmazta a férfit, és olyan információk is eljutottak hozzánk, hogy a demens betegeket ápoló osztályon történt az eset. A rendőrség a 24.hu-val még annyit közölt, hogy vizsgálják a sérülés és a későbbi halál bekövetkezte közötti összefüggést. Gyanúsítotti kihallgatásra egyelőre még nem került sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik