Belföld

Novák Katalin határozatai jelentek meg a Magyar Közlönyben

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Együtt szerepelnek a volt és a jelenlegi köztársasági elnök döntései.

A kegyelmi botrány miatt lemondott Novák Katalin több határozata március 25-én jelent meg, így azok együtt szerepelnek a Magyar Közlönyben Sulyok Tamás döntéseivel. Mindketten Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előterjesztéseit fogadták el.

Novák Katalin novemberben mentette fel Sipos Sándort az alól, hogy a Laoszi Népi Demokratikus Köztársaságban Magyarországot képviselje, de a diplomata vezeti tovább a bangkoki nagykövetséget, képviseli hazánkat a Mianmari Szövetségi Köztársaságban.

December közepén Kocsis András rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet – érdemei elismerése mellett – felmentette a hágai nagykövetség vezetése alól, majd Horogszegi Szilágyi Dániel Mihálynak rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot adományozott, egyben meg is bízta a hágai követség vezetésével.

Január végén Hetey Ágotának rendkívüli követ és meghatalmazott miniszteri rangot adományozott. Néhány nappal lemondása előtt Heincz Balázs Attilát bízta meg azzal, hogy képviselje hazánkat Trinidad és Tobago Köztársaságban. A nagykövet továbbra is irányítja a havannai nagykövetséget, képviseli Magyarországot a Dominikai Köztársaságban, a Dominikai Közösségben, Jamaicában és Saint Luciában.

A Novák Katalint váltó Sulyok Tamás az állomáshely megjelölése nélkül, a külügyminiszter javaslatára Babity Jánosnak, illetve Mernyei Ákos Péternek adományozott rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot.

Az új hágai nagykövet néhány napja azzal került be a hírekbe, hogy hintón ment a holland királyhoz átadni megbízólevelét. Bár a közlönyben más néven szerepel, korábban ő volt a  fideszes pártalapítvány külügyi igazgatója, majd több mint 3 évig vezette az alapítvány Brüsszelben működő irodáját. Az előző nagykövet Szijjártó Péter gimnáziumi évfolyamtársa volt. Kocsis András az ELTE jogi karán végzett, 2003-ban kezdett a Külügyminisztériumban.

Kapcsolódó
A Fidesz-alapítvány brüsszeli helytartója nagykövet lett, hintó vitte a királyhoz
Horogszegi Szilágyi-Landeck Dániel átadta megbízólevelét a holland uralkodónak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik