Belföld

Szélrekord dőlt Budapesten

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A HungaroMet közleménye szerint 2024. március 23-án, azaz most szombaton megdőlt a fővárosi napi legmagasabb széllökés rekordja. A korábbi, szintén János-hegyi rekord 2020-ban született, ekkor 26 m/s (93,6 km/h) volt a napi legmagasabb széllökés értéke Budapesten.

A mostani rekord pedig 27,8 m/s, azaz 100 km/h.

Vasárnapra öt északnyugati és két északkeleti vármegyére érvényes elsőfokú figyelmeztetés zivatar kialakulásának lehetősége miatt, ahol elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

HungaroMet

Kiderül.hu előrejelzése szerint vasárnap északnyugat felől csökken a felhőzet, és a gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap. A Dunántúlon előfordulhatnak erősebben felhős időszakok, szórványosan valószínű zápor, a dunántúli és északkeleti vidékeken helyenként zivatar is kialakulhat. A nyugatias szelet időnként élénk lökések kísérhetik, de záporok, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12, 13 fok körül alakul, késő este 3, 8 fok valószínű.

Kapcsolódó
Figyelmeztetést adtak ki: jégeső, szél, zivatar
Az északkeleti és az északnyugati országrész érintett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik