Belföld

Jelentősen csökken a hőmérséklet

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az átvonult hidegfront után 8-10 fokkal hidegebb levegő áramlik térségünkbe, hétfőn és kedden a fagyzugos tájakon még talajmenti fagy is előfordulhat – írja a Kiderül.hu.

Vasárnap északnyugat felől csökken a felhőzet, és a gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap. A Dunántúlon előfordulhatnak erősebben felhős időszakok, szórványosan valószínű zápor, a dunántúli és északkeleti vidékeken helyenként zivatar is kialakulhat. A nyugatias szelet időnként élénk lökések kísérhetik, de záporok, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb

nappali hőmérséklet általában 12, 13 fok körül alakul, késő este 3, 8 fok valószínű.

Hétfőn nagyrészt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, elszórtan előfordulhat zápor, néhol zivatar, az északnyugati, nyugati szelet élénk, sokfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, a derült, szélvédett tájakon hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható.

Kedden fátyolfelhős, napos idő várható, majd a nap második felében délnyugat felől vastagszik a felhőzet, néhol előfordulhat kisebb eső, zápor. A délkeleti szél sok helyütt megerősödik. A minimum-hőmérséklet jobbára 0 és +6 fok között alakul, a derült, szélcsendes vidékeken azonban hidegebb is lehet. A maximum 12 és 18 fok között várható.

Kapcsolódó
Figyelmeztetést adtak ki: jégeső, szél, zivatar
Az északkeleti és az északnyugati országrész érintett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik