Belföld

„Drogoztam és be voltam állva” – nem érzi magát gyilkosnak a józsefvárosi emberölés gyanúsítottja

A 30 éves férfi azt állítja, hogy semmire sem emlékszik.

Letartóztatta a bíróság azt a 30 éves B. Ferencet, akit azzal gyanúsítanak, hogy szerdán hajnalban meggyilkolt egy férfit a Józsefvárosban, egy Korányi utcai lakásban – tudta meg a 24.hu.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a bíróság szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt rendelte el az emberöléssel gyanúsított férfi letartóztatását. A végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges.

A rendőrséghez szerdán érkezett bejelentés a történtekről. és a helyszínen meg is találták az áldozat holttestét. A feltételezett elkövető ellen hajtóvadászat indult. B. Ferencet csütörtök délután egykor kapták el a Kőbányai úton.

A nyomozás eddigi adatai szerint a későbbi áldozat és egy ismerőse kedd este találkozott az utcán. A beszélgetés során az ismerős elpanaszolta, hogy nincs hol aludnia, ezért a férfi felajánlotta neki, hogy töltse nála az éjszakát. Ekkor szóba került közöttük B. Ferenc, akiről az ismerős azt állította, hogy „jó arc”, de neki sincs szálláshelye. A tulaj neki is megengedte, hogy a házában aludjon. Reggelre azonban a gyanú szerint B. Ferenc megkéselte és megölte a szállásadóját.

A rendőrséget az áldozat ismerőse értesítette a halálesetről. B. Ferenc nem tett érdemi vallomást, és panaszt tett a gyanúsítás ellen a rendőrségi kihallgatása során. A mai bírósági meghallgatása során azonban már nem vitatta, hogy ő volt az elkövető.

Értesüléseink szerint azt mondta: nem érzi magát gyilkosnak. Állítása szerint drogozott aznap, és annyira be volt tépve, hogy nem emlékszik arra, hogy mi történt a házban. Mint mondta, csak azt követően szembesült a történtekkel, miután felébredt.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és elrendelte a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik