Belföld

A szexbotrányba belebukott Borkai nem kegyelmezett a sportklub pedofilgyanús edzőjének

BORKAI ZSOLT / FACEBOOK
BORKAI ZSOLT / FACEBOOK

Óriási hiba volt a kegyelem megadása. Ilyen ügyekben zéró tolerancia kell, legyen

– nyilatkozta Borkai Zsolt a Novák Katalin köztársági elnök lemondásához vezető kegyelmi ügyről. Borkai 2019-ig volt Győr fideszes polgármestere, ám az előző önkormányzati választás kampányában kirobbant szexbotránya miatt választási győzelme ellenére le kellett mondania a posztról, és a Fideszt is ott kellett hagynia. Az egykori sportoló öt évvel a történtek után úgy döntött, hogy újra elindul a választáson, így júniusban ő lesz Dézsi Csaba András, a jelenlegi fideszes polgármester kihívója.

Az újabb kampányra készülő Borkai a Magyar Hangnak adott interjújában beszélt a pedofilügyről, és azt mondta, hogy az utóbbi időben, miután a Győri Atlétikai Club elnöke lett, ő is találkozott hasonló problémával.

Borkai szerint egy szülő jelezte neki, hogy „az egyik edző csinált bizonyos dolgokat, amelyek a pedofíliát súrolhatják”.

Eljött hozzám a szakosztályvezető, kérdezte, mit csináljunk. Pszichológus? Mondtam, hogy megtesszük a feljelentést, ez kutya kötelességünk. Felfüggesztették az illetőt, onnantól a rendőrségre tartozott a dolog. Nem tudom, hogy áll most az ügy. Ilyesmiben nincs mit gondolkodni. Nem szabadott volna megadni a kegyelmet sem

– közölte a politikus, aki úgy vélekedett, hogy Novák és Varga Judit lemondatását nem lehet egy lapon említeni az ő esetével.

Magánemberként mentem el egy bulira. Persze, nem akarom a felelősségemet elkendőzni. A mostani ügy kezelésében minden időben történt. Még nem indult el a kampány, nem volt hivatalos lista. Az én esetemben nem sokkal voltunk a választás előtt

– közölte Borkai hozzátéve, hogy az EP-választást szerinte így is a Fidesz meg fogja nyerni, de az „önkormányzatoknál lehetnek érdekes dolgok”.

Jelen pillanatban nincs ellenzéki alternatíva. De ha valahol helyben mégis akad ilyen, akkor könnyen előretörhet. Ez az én megérzésem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik