Belföld

VSquare: egy titokzatos magyar ügyfél megrendelt egy 73 méter hosszú szuperjachtot

Sabri Kesen / ANADOLU AGENCY / AFP
Sabri Kesen / ANADOLU AGENCY / AFP

Néhány hónappal ezelőtt egy 73 méter hosszú szuperjachtra adott le megrendelést a Sanlorenzo nevű olasz cégnél egy titokzatos magyarországi ügyfél – írja egy megbízható üzleti forrásra hivatkozva a VSquare. A rendelés ugyanahhoz a hajóépítő céghez érkezett, amely azt a Rose D’Or-t is gyártotta, melynek fedélzetén tavaly nyáron lencsevégre kapták Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát. Az új hajó 2028-ban készülhet el, és még a 27 milliárdos Mészáros-jachtnál is drágább lehet: az ára 36 milliárd forintra rúghat.

Bár nem tudjuk, hogy ki az ügyfél, de az előző Sanlorenzo hajót a Mészároshoz kötődő MBH Bank egyik leányvállalata lízingelte. Az MBH a VSquare megkeresésére annyit közölt, hogy a banktitok miatt nem tudnak nyilatkozni semmilyen ügyféllel kapcsolatos kérdésben. A hírlevél azt írja, a Forbes leggazdagabb magyarokat tartalmazó listájáról is csak heten engedhetnének meg maguknak hasonló járművet, de közülük csak kevesen (Mészáros mellett a másik tenderkirály, Szijj László) élnek köztudottan fényűző életmódot.

A Sanlorenzo nem válaszolt a VSquare megkeresésére, így azt sem erősítették meg, hogy valóban készül-e magyar megrendelésre egy 73steel nevű hajótípus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik