Belföld

Magyar Hang: Éveken át titkolt több ingatlant Szabó Zsolt fideszes képviselő

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI

Éveken át kihagyta a vagyonnyilatkozataiból a Boldog települések fekvő földjeit és más hatvani ingatlanokat Szabó Zsolt, Hatvan fideszes országgyűlési képviselője – írja a Magyar Hang.

A lap helyszíni riportja szerint Hatvanban a Cukorgyári-tavat több oldalról is Szabó Zsolt ingatlanjai határolják, míg a tó papíron egy olyan vállalaté (Aranyfácán Konzervgyár Kft.), amely mögött jelenleg a képviselő rokona áll, az üzemet korábban működtető Aranyfácán 1934 Konzervgyár Kft.-t pedig 2004-ig maga Szabó jegyezte.

A cikkben azt írják, hogy Szabó 2020 óta folyamatosan vásárolja fel a Zagyva partján egy bő 3 hektáros terület egyes részeit, amelyek még Hatvanhoz tartoznak, az ettől délre eső részek viszont már Boldoghoz. A településen a fideszes politikusnak több ingatlanja is van ugyancsak 2020 óta, azonban a vagyonnyilatkozatában erről egy szót sem ejtett. Bejegyezték a tulajdonjogát egy olyan ingatlanra is, amelyet Boldog önkormányzatától vásárolt, ez a jövő évi vagyonbevallásban lesz esedékes.

Az újságíró megjegyzi, hogy földhivatali iratok, térképek és egyéb dokumentumok átnézése után a helyszínen is meg akarta tekinteni az ingatlanokat, ezért el kezdett szervezni egy hatvani utat. Másnap aztán Szabó váratlanul kiegészítette a 2024 januárjában leadott vagyonnyilatkozatát és beírta az addig kihagyott ingatlanokat.

A cikk megjegyzi, hogy a kormánypárti parlamenti képviselő jelentős földbirtokkal rendelkezik, Gyöngyöstarjánban például  van 155 hektárnyi mezőgazdasági területe, Szuhán pedig egy 38 hektáros erdőben résztulajdonos.

Frissítés

Szabó Zsolt a Magyar Hang cikke alapján megjelent szemlénk megjelenése után lapunknak eljuttatott helyreigazítási kérelmében azt tudatta, hogy adminisztrációs hibát követett el, és ezért feltüntette, hogy a korábban bevallott 16 hektárnyi földterület nem csupán Hatvan közigazgatási területén belül van, hanem Hatvan és Boldog közigazgatási területein.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik