Belföld

Karsai Dániel orvosai szerint megjósolhatatlan, mennyi ideje lehet hátra

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Mindenképp tovább fogom vinni ezt az ügyet Dani után – mondta az RTL Klub Reggeli című műsorában Karsai Péter azzal kapcsolatban, hogy ha testvére, Karsai Dániel nem éli meg a strasbourgi döntést, ő folytatja majd a harcot.

A halálos betegséggel küzdő alkotmányjogász korábban elmondta, nem tudja, mikor lesz döntés a strasburgi emberi jogi bíróságon a kérelméről, amellyel az a célja, hogy lehetővé váljon az ALS és az ehhez hasonló betegségekben szenvedők számára az eutanázia

Karsai Péter a műsorban arról is beszélt, hogy testvére orvosa szerint megjósolhatatlan, mennyi ideje lehet hátra.

Látjuk, érzékeljük, hogy Dani állapota folyamatosan romlik, de hogy ez milyen hosszú kifutású lesz, hogy ez a betegség stagnál, leáll egy kicsit, és hagy-e egy szusszanásnyi időt, nem lehet tudni

– fogalmazott Karsai Péter.

Karsai Dánielt szakképzett ápolók segítik a mindennapokban, olykor testvére is ott alszik, aki arról is beszámolt, hogy van olyan erős fájdalma Dánielnek, amelyre nincs gyógyszer.

Már nagyon nehéz minden perc. Lehet tompítani gyógyszerekkel, de a legnagyobb fájdalom az, hogy már abban is segítség kell neki, hogy balról jobbra forduljon – erre nincs gyógyszer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik