Belföld

Fagyos légtömeg szivárog a Kárpát-medencébe

Hétfőn az ország nyugati, délnyugati harmadán erősen felhős vagy borult lesz az ég, emellett északkeleten szintén felhős idő valószínű, napközben azonban, északkeleten csak átmenetileg, fokozatosan szakadozik, vékonyodik a felhőzet, egyre több helyen a nap is kisüt, írja a Kiderül.

A két terület között, a középső országrészben egész nap kevesebb lehet a felhő, ott valószínű a legtöbb napsütés. A délnyugati határnál, valamint kisebb eséllyel északkeleten fordulhat elő átmeneti kisebb eső, zápor.

Az északi, északnyugati szél egyre nagyobb területen keletiesre fordul, amelyet időnként élénk lökések kísérhetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, északkeleten ennél hidegebb lesz az idő, arrafelé mindössze 6 és 10 fok közötti maximumokra van kilátás. Késő estére 0 és +8 fok közé hűl le a levegő, a délnyugati tájakon lesz az enyhébb idő.

A HungaroMet tájékoztatásában megjegyzi: Sándor, József, Benedek zsákjában idén nem találunk meleget, északias áramlással a magasban fagyos légtömeg szivárog a Kárpát-medencébe szépen lassan, emiatt visszaesik a hőmérséklet, és növekszik a hajnali fagy veszélye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik