Belföld

A szeles, de enyhe vasárnapi idő után jön a lehűlés

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A hidegfront mögött érkező hidegebb légtömeg miatt jóval hűvösebben indul a jövő hét.

Vasárnap a keleti, északkeleti harmadban délelőtt még több lesz a felhő, elszórtan lehet eső, zápor, majd gomolyosodik, csökken a felhőzet, a csapadékhajlam is. Másutt döntően gyengén felhős, napos időre van kilátás. Az északnyugati, északi szél nagyrészt élénk, helyenként erős lesz, estére mindenhol mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet napközben 10-17 fok között alakul, késő estére 1 és 9 fok közé hűl le a levegő, írja a Kiderül.hu. A hidegfront mögött érkező hűvősebb légtömeg miatt lehűlés kezdődik, hajnali fagyveszély is visszatér.

Hétfőn hazánk délnyugati felén-harmadán nagyobbrészt erősen, máshol változóan felhős idő valószínű. Néhol előfordulhat eső, zápor. Az északi szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között alakul, de északkeleten akár -4, -3 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között valószínű, de az északkeleti vidékeken alacsonyabb értékeket is mérhetnek.

Kedden általában gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, eleinte délnyugaton lehetnek erősebben felhős körzetek. Helyenként előfordulhat eső, zápor. Az északi, északkeleti szél megélénkül, néhol időnként megerősödik. Hajnalban többnyire -2, +6, a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken -5, -3 fokot mérhetnek, kora délután 7, 13 fok lesz a jellemző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik