Belföld

Letartóztatták a fiatalkorút, aki az iskolai ünnepség alatt erőszakoskodott egy kiskorú lánnyal Encsen

Elrendelte a Miskolci Járásbíróság annak a fiatalkorúnak a letartóztatását, aki erőszakoskodott egy lánnyal az encsi iskolai ünnepség idején; a fiút szexuális erőszakkal és a személyi szabadság megsértésével gyanúsítják – közölte a Miskolci Törvényszék szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy a fiatalkorú gyanúsított az Encsi Általános Iskolában március 13-án, a hatodik óra után egy iskolatársát, egy kiskorú lányt beszélgetés ürügyén becsalta egy tanterembe, míg az aulában a március 15-i ünnepség zajlott.

A fiú megszorította a sértett nyakát, kezeit lefogta, majd a nadrágját lehúzva erőszakkal szexuális cselekményt végzett vele.

Mivel közben a folyosóról hangok szűrődtek be, az erőszakkal felhagyott, kiment a tanteremből, de kívülről zárva tartotta az ajtót, hogy a sértett ne tudjon kimenni. A lány ekkor segítségért kiabált, ezt meghallotta a keresésére indult egyik osztálytársa a folyosón, és figyelmeztette a gyanúsítottat, hogy engedje ki a sértettet.

A bántalmazás következtében a lány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – írták. Hozzátették, a cselekmény – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett szexuális erőszak és a személyi szabadság 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból elkövetett megsértése bűntett megállapítására.

A bíróság szerint a kiszabható büntetés súlyosságára figyelemmel tartani lehet a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, és attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megfélemlítené vagy megpróbálná befolyásolni a tanút, ezért egy hónapra elrendelték a fiatalkorú letartóztatását, amelyet javítóintézetben kell végrehajtani. A végzés végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik