Belföld

Újabb pozíciójáról mondott le Balog Zoltán

Újabb tisztségétől vett búcsút Balog Zoltán a Népszava információi szerint: a kegyelmi ügyben nyakig ülő református püspök, egykori emberminiszter leköszönt a Kis Virtuózok Alapítvány tiszteletbeli elnöki posztjáról.

A lap információját Peller Mariann, az alapítvány alapító-alelnöke is megerősítette, állítása szerint erre már február 17-én sor került, egy nappal azt követően, hogy Balog lemondott a zsinati elnöki tisztségéről. Hogy milyen indoklással távozott Balog a szervezet éléről, arról nincsenek információk.

Bemutatkozása alapján a Kis Virtuózok Alapítvány a közösségi, kulturális komolyzenei hagyományok értékeinek ápolására, művelődésre és a nehéz sorsú, kiemelkedő zenei tehetségek segítésére szerveződő közösség. Célja a komolyzene népszerűsítése, illetve zenei oktatásban résztvevő tanulók, művészeti kezdeményezések hosszú távú támogatása.

Balog Zoltán a múlt hónapban elismerte, hogy ő javasolta Novák Katalinnak, hogy adjon elnöki kegyelmet K. Endrének, a bicskei gyermekotthon kényszerítés miatt elítélt egykori igazgatóhelyettesének, aki aktív szerepet játszott a gyermekotthonban történt pedofil bűncselekmények eltussolásában. Balog azóta sem adott egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy miért tanácsolta ezt Novák Katalinnak, csupán annyit mondott, hogy ártatlannak gondolta K. Endrét, dacára a jogerős bírósági döntésnek. A botrány hatására Balog lemondott a zsinati elnöki tisztségtől, püspöki pozíciójáról viszont azóta sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik