Belföld

Egy 200-as szöggel végezte ki unokája kutyáját egy 76 éves férfi, majd nyakig elásta az erdőben

OLI SCARFF / AFP / illusztráció
OLI SCARFF / AFP / illusztráció

Egy év – két év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte az Egri Járási Ügyészség azt a 76 éves férfit, aki kegyetlenül elpusztította unokája szibériai husky kutyáját, miután az ismét elszökött otthonról. A vád szerint a férfi tavaly április 12-én döntött úgy, hogy elpusztítja a hároméves kutyát, miután azt az újbóli szökés után hazavitték az ebet.

Az ügyészség honlapján részletezett események szerint a nagypapa a közösen lakott ingatlan udvarán fogott egy húszcentis 200-as szöget és azt beleverte a kutya homlokába.

Ezután a még élő, a fájdalomtó nyüszítő állatot egy talicskába tette, majd a háztól kb. ötven méter távolságra kitolta a közeli erdőbe, ahol nyakig beásta a földbe. Az elpusztult kutya fejét egy gombaszedő látta meg, ezután a falubeliek értesítették a rendőrséget és az állatorvost.

A 76 éves férfi beismerte a tettét és megbánást tanúsított, írják. Az ítéletben kötelezték a százezer forinthoz közeli bűnügyi költség megfizetésére is. A döntést az ügyészség tudomásul vette. A Heves Vármegyei Főügyészség a végzés ismeretében vizsgálja a terhelt állattartástól történő eltiltása iránti külön, polgári jogi kereset benyújtásának a lehetőségét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik