Sándor-palota: Novák Katalin emberei eltűntek

A hivatal honlapján már csak az új főigazgató, illetve a helyettese szerepel.

Néhány napja jelent meg a Magyar Közlönyben a köztársasági elnök határozata arról, hogy Szabó Attila Lászlót nevezi ki a Sándor-palota főigazgatójává. Sulyok Tamás egyúttal azonnali hatállyal visszavonta lemondott elődje év végén hozott döntését, amely értelmében január 1-jétől Schanda Tamás vezette főigazgatóként az elnöki hivatalt.

Novák Katalin a Sándor-palotában történt szervezeti és személyi változásokról egy nappal a K. Endrének adott kegyelmi botrány kirobbanása előtt írt a Facebook-oldalán.

Noha az elnöki hivatal szervezeti felépítése, az egyes szervezeti egységek feladatait szabályozó Szervezeti és Működési Szabályzat nem változott, a szervezeti egységek, vezetőikkel együtt kedd délelőtt eltűntek a Sándor-palota hivatalos honlapjáról.

Ott már csak Szabó Attila főigazgató és helyettese, Kreutzer Richárd szerepel, Novák Katalin csapatából egyedüliként.

A honlapról a két új igazgató: Victor Katalin (Kiemelt Figyelmet Érdemlőkért Felelős Igazgatóság) és Sölch Gellért (Koordinációs Igazgatóság) mellett eltűntek a lemondott államfő munkáját régebben segítők is:

Közülük Vicze Katalin, Altusz Kristóf, Király András, Manno István, Kun Szabó István és Módos Mátyás Novák Katalin csapatának tagja volt már akkor is, amikor átvette a tisztséget Áder Jánostól. Akkor még a minap Orbán Viktort az állami hírtévében kérdező Volf-Nagy Tünde felelt az elnöki kommunikációért. Ő egyébként a Protestáns Újságírók Szövetségének elnöke is.