Belföld

A meghalt apa sírjában rejtegették a kábítószert, elfogtak egy drogkereskedőt és édesanyját

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) elfogott egy 37 éves férfit és 60 éves édesanyját, akik a gyanú szerint Hevesben és Borsodban terjesztettek kábítószert. Az illegális szerek egyik rejtekhelye az évekkel ezelőtt meghalt apa nyughelye volt, írja az MTI.

A KR NNI azt közölte kedden, hogy tavaly ősszel kezdtek nyomozásba, miután olyan információk jutottak el hozzájuk, hogy egy bélapátfalvai 37 éves férfi rendszeresen nagy tételben vásárol speedet és extasyt, amiket aztán Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében értékesít.

Az eljárás előrehaladtával a nyomozók egyre több bizonyítékot gyűjtöttek össze anya és fia ellen, majd március 10-én a férfi a rendőrök szeme láttára adott el speedet két kuncsaftjának, míg az édesanyja, férje sírhelyét felkeresve, a temetőben rejtette el az aznap megvásárolt drog nagy részét.

A síremlék koszorúkkal és fenyőágakkal letakart földje alól három kábítószerrel teli műanyagdoboz került elő, miután a rendőrök a nőt elfogták. Az étrendkiegészítős flakonokban közel egy kilogramm fehér por volt, illetve közel 300, korona mintájú, rózsaszín tabletta, valamint több száz simítózáras tasak.

Az elsődleges gyorstesztek alapján a por amfetamin, míg a tabletta extasy volt, de a részletes szakértői vizsgálatok még zajlanak.

Az NNI miskolci nyomozói a férfit és édesanyját elfogásukat követően kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, míg a két vásárlót – egy domaházi és egy borsodnádasdi férfit – kábítószer birtoklásával.

A gyanúsítottak kihallgatását követően a bélapátfalvai férfit a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, míg anyja és a két vásárló szabadlábon védekezik – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik