Belföld

Nem támogatta Juhász Pétert a Momentum belvárosi jelöltje, ezért kizárták a pártból

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Kizárták a Momentumból Tomos Endrét, a párt V. kerületi képviselőjelöltjét, külsős bizottsági szakértőt, mivel a politikus nem kerület Momentum által támogatott polgármesterjelöltjét, Juhász Pétert, hanem Kovács Alex Gábort támogatja.

A hírt Tomos Endre erősítette meg a Telexnek: azt mondta, a párt elnöksége telefonon tájékoztatta a kizárásáról. „Azért indítottak ellenem eljárást, mert nem fogadtam el a párt V. kerületi jelöltállítási folyamatát és annak eredményét illetve nyilvánosan bíráltam a döntést” – mondta Tomos Endre, hozzátéve, hogy tudja: a párt szabályzatában ütközött, amit csinált, így tudomásul veszi a kizárását.

Tomos nehezményezte, hogy a pártvezetés nem is kérdezte, hogy mint helyi képviselőjelölt szeretne-e együtt dolgozni Juhász Péterrel, aki, mint mondta, „már egyszer volt polgármesterjelölt és kikapott a kerületben”.

A Momentum eredetileg Kerpel-Fronius Gábort főpolgármester-helyettest akarta indítani a Belvárosban, de őt visszaléptették és beálltak Juhász Péter mögé, aki eredetileg a Kétfarkú Kutya Párt által támogatott jelölt volt, ám ők a Momentum színre lépése miatt kifaroltak mögüle.

Juhász ellenzéken belüli kihívója a helyi ellenzéki frakció vezetője, Kovács Alex Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik