Belföld

Blikk: Völner Pál felmentő ítéletre számít

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Számára a legfelháborítóbb az volt, amikor családtagjai fizetését, vagyontárgyait zárolták.

Völner Pál folyamatosan készül ügyvédeivel, a tárgyalások közötti időt igyekszik családjával tölteni. A Blikknek a korrupcióval vádolt egykori fideszes államtitkár azt mondja, nyugodtan megy a tárgyalásokra, mert nem követett el bűncselekményt, a tények személyével kapcsolatban nem támasztják alá a vádiratban foglaltakat. Megítélése szerint

a hamis koncepciós nyomozati szakaszt egy rehabilitációs bírósági szakasz váltotta fel,

ahol még az ügyészség „koronatanúja” is kijelentette, soha nem látta, hogy ő pénzt vett volna át, a többi tanú pedig még egyértelműbben cáfolta a vele kapcsolatos vádakat. Összességében jó irányba halad az ügy, de vannak még neki is fontos mondandói, tette hozzá.

Völner Pál számára a legfelháborítóbb az volt, amikor családtagjait zaklatták, velük szemben – anélkül, hogy az ügy szereplői lennének – intézkedéseket tettek, fizetésüket zárolták, tízéves gépjárműveket foglaltak le, olyan vagyonelemeket zároltak náluk, amelyek eredete jogszerű és igazolható volt.

Úgy véli, ő nem tett mást, mint szűken vett feladatain túl is segített a hozzá forduló embernek, ami egy bírónak, ügyésznek, rendőrnek tilos lehet, de egy képviselőnek, államtitkárnak szerinte kötelessége. Ezért soha senkitől pénzt nem kért, nem kapott. Völner Pál szerint nemcsak a büntetőper másik főszereplőjével, Schadl Györggyel, hanem más jogász hivatásrendi vezetőivel is rendszeresen találkozott.

A bíróság felmentő ítéletére számít.

Ügyvédeivel további indítványokat tesznek, további személyek meghallgatását javasolják, és más, az üggyel összefüggő események feltárására is javaslatokat tesznek. Szerinte ellene egy karaktergyilkosságot követtek el azért, hogy politikusként a jövőben feladatot vállaljon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik