Belföld

K. Endre megúszhatja, hogy lefülelték, amint befolyásolni próbálta a bicskei pedofil ügy egykori áldozatát

RTL HÍRADÓ
RTL HÍRADÓ

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn délután jelentette be, hogy hivatalból elrendelték a nyomozást az RTL Házon kívül című műsorában leadott riport miatt, amiben a kegyelmi botrány érintettje, K. Endre, a bicskei gyerekotthon pedofil-segítő volt igazgatóhelyettese az otthon egyik volt áldozatát arra próbálja rábírni, hogy változtassa meg a vallomását.

Az áldozatok egykori ügyvédje, Gál András viszont arról beszélt az RTL Híradó hétfői adásában, hogy „ennek a büntetőjogi minősítése, amit K. Endre most az utóbbi napokban csinált, ez az öngól.” Sokkal többre azonban nem számít a rendőrségi nyomozástól.

Szerintem semmilyen következménye nem tud lenni. Hiszen ez egy hamis tanúzásra felbujtásnak az előkészülete körülbelül. És az előkészület ebben a bűncselekményfajtában nem büntethető

– mondta az ügyvéd.

Bűncselekményről Gál András szerint akkor lehetne beszélni, ha a felvételeket egy perújrafelvételben is használnák. Az ügyvéd szerint ráadásul ennek nincs is értelme.

Egyetlen egy tanúnak a másmilyen vallomása miatt nem hiszem, hogy egy perújításban felülmérlegelné a bíróság a korábbi ítéletet

– mondta Gál András.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik