Belföld

Megvalósult az ellenzéki összefogás Pápán

Grőber Attila Facebook oldala
Grőber Attila Facebook oldala

Dobrev Klára árnyékminiszterelnök, a DK EP-képviselője mutatta be a szombati sajtótájékoztatón Grőber Attilát, az ellenzéki pártok többségének és a lokálpatrióta szervezetnek polgármesterjelöltjét Pápán. A Veszprém megyei városban lényegében létrejött az ellenzéki összefogás: Grőber mögött a helyi a Közösen Pápáért Egyesület mellett a DK, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP is felsorakozott.

Grőber korábban az MSZP elnöke, önkormányzati képviselője, valamint az ellenzéki összefogás polgármester- és országgyűlési képviselőjelöltje is volt a városban. A DK-ba tavaly márciusban igazolt át, miután a szocialisták januárban bejelentették, hogy ő lesz a polgármesterjelöltjük a városban.

Az ellenzéki jelölt megválasztása esetén újra fogja indítani az Orbán-kormány által leállított iskolafelújítás programot, valamint a pápai önkormányzat balatoni táborának felújítását, továbbá fejleszteni fogja a város szociális ellátását, és bővíteni a helyi idősotthonok férőhelyeit.

A bejelentésen a Párbeszéd részéről Barabás Richárd, az MSZP részéről Gőgös Zoltán, az LMP részéről Schmuck Erzsébet és a Momentum részéről Orosz Anna szólalt fel.

Kapcsolódó
DK: a Momentum az ellenzék győzelmét veszélyezteti
Azzal, hogy nem támogatja a DK által kezdeményezett előválasztásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik