Belföld

„A Fidesz elkezdte a választási kampányát” – reagált az óbudai polgármester a nyomozók látogatására

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

A Fidesz elkezdte a választási kampányát a III. kerületben – így reagált a III. kerület ellenzéki vezetése arra a szerda esti hírre, miszerint őrizetbe vettek négy embert, mert fiktív szerződéseket köthettek az óbudai önkormányzattal.

Március 6-án, 95 nappal az önkormányzati választás előtt néhány nyomozó önkormányzati szerződésekbe betekintést, valamint az iratok szkennelését kérte. Természetesen önkormányzatunk együttműködött. A dokumentumok több évesek, teljesen nyílt eljárásokra vonatkoznak, és ezért érthetetlen számunkra, hogy miért nem a szokásos módon, írásban kérték be ezeket. Az önkormányzat minden szerződése szabályos, és valós teljesítésen alapul, ez kizárja a jogszerűtlenséget

– írta közleményében az ellenzék közös polgármesterjelöltje, Kiss László. Hozzátette: „az iratbetekintést követően más nem történt, az eljárás hivatali dolgozót, önkormányzati tisztségviselőt, illetve az intézményrendszerünkben dolgozó munkatársunkat nem érinti”.

Kiss szerint az eljárás méltatlan és tisztán a kampánnyal összefüggő politikai szándékot tükröz.

A gyanú szerint egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a Budapest Főváros III. Kerület – Óbuda-Békásmegyer- Önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal. A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik