Belföld

Már a második fideszes polgármesterjelölt esett el Körmenden

Bebes István / facebook
Bebes István / facebook

Nem indul az önkormányzati választásokon Bebes István, Körmend jelenlegi polgármestere – derült ki a városvezető csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján.

Döntését a azzal indokolta, hogy nemrég egy megtisztelő külföldi megbízatást ajánlottak fel neki.

Bebes 2002 óta vezeti folyamatosan a várost, így az idén huszonkét év után választ új polgármestert a nyugat-magyarországi település.

Az utóbbi bő fél évben fideszes belháború miatt volt hangos a város közélete: tavaly nyáron Belencsák István alpolgármester több fiatal párttársával együtt közölte, hogy a Fidesz nem Bebes Istvánt, hanem őt támogatja a 2024-es önkormányzati választásokon. A regnáló polgármester nem sokkal később bejelentette, hogy párttámogatás nélkül is elindul a polgármesteri székért.

Február végén aztán bejelentették, hogy valóban Belencsák István a kormányzó párt jelöltje, majd Bebes István másnap hosszú Facebook-posztban reagált.  Ebben többek között azt írta, hogy nem adja fel. Pár napra rá az immár hivatalosan is elismert fideszes polgármesterjelölt Belencsák közölte, hogy visszalép a jelöltségtől, amit többek között azzal indokolt, hogy névtelen fenyegetéseket kapott.

Szabó Barna állatorvos időközben szintén bejelentette indulási szándékát. A nyugat.hu úgy tudja, őt a leköszönő Bebes István támogatta, a lap szerint abban bízva, hogy rajta keresztül lesz befolyása a város irányítására.

Az eddig felmerült jelöltek közül most már csak Szabó maradt talpon, ám ez még nem jelenti, hogy valóban ő lesz a Fidesz körmendi polgármesterjelöltje. A regionális hírportál szerint a párt helyi szervezete hamarosan jelöltet választ, a végső döntést pedig a Fidesz országos vezetése hozza majd meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik