Belföld

Dohányozni szállt le az InterCityről a férfi, aki társával felkapaszkodott az ütközőre, majd meghalt

MTVA/Bizományosi: Róka László
MTVA/Bizományosi: Róka László

A vonat ütközőjén utazott két férfi, majd egyikük leesett és meghalt Borsodban kedd este.

A baleset körülményeiről az RTL Híradó számolt be most részletesen. A riport szerint a két férfi a Budapestről Kassára tartó Intercityről szállt le dohányozni Halmajnál. A szerelvény azonban elindult, így ők már nem tudták kinyitni az ajtót. A vonat utolsó kocsijának hátuljára kapaszkodtak fel.

Egy utas kiszúrta őket, de nem tudták időben megállítani a 100 km/órával száguldó vonatot. Az 57 éves férfi nem élte túl a zuhanást, azonnal meghalt.

Az RTL úgy tudja, a fiatalabb utas, egy 30 év körüli férfi nem sérült meg. Ő a boon.hu megkeresésére azt mondta, „megállt Halmajon a szerelvény, itt le szoktunk szállni cigarettázni, mert általában 5-10 perces késes miatt be szokott várni egy másik vonatot, így úgy gondoltuk, lesz elég időnk.”

Mint fogalmazott, azt is elmesélte, hogy a korábbiaktól eltérően most nagyon hamar elindult a vonat, az időközben elhunyt kollégája szólt neki, hogy kapaszkodjanak fel.

Még lassan ment a vonat, amikor mindketten felkapaszkodtunk, de már ő szólt, hogy nem bírja magát tartani, így leesett, én is nehezen bírtam ki

– mondta.

Arra is rákérdeztünk, hogy próbáltak-e segítséget kérni, erre azt válaszolta, hogy nem tudtak, mert a telefont sem lehetett elővenni, mivel két kézzel kapaszkodott, annyira erős volt az oldalszél.

„Utólag visszagondolva nagy butaság volt, mert ha ott is maradunk, akkor sem történik semmi, a csomagjaink ugyan fent maradtak, de ez egy hirtelen jött hibás ötlet volt” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik