Belföld

Rendőrségi idézést kapott a momentumos Orosz Anna

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Rendőrségi idézést kapott a momentumos Orosz Anna – állította kedden délután maga az országgyűlési képviselő a közösségi médiában közétett élő videós bejelentkezésében.

A képviselőnő azt mondta, azért idézték be az I. kerületi rendőrkapitányságra, mert február 4-én egy transzparenst helyeztek el Novák Katalin, az azóta lemondott köztársasági elnök hivatala előtt. A Sándor-palota épületénél letett transzparensre az volt ráírva, hogy

Pedofilvédő Novák Katalin.

Orosz Anna korábban, mielőtt országgyűlési képviselővé választották volna, önkormányzati képviselő és alpolgármester volt Újbudán. Azt mondta tanúként idézték be a keddi meghallgatásra, de szerinte közben a feljelentés szövegéből „teljesen egyértelműen kiderül az”, hogy szabálysértés elkövetőjeként tekintenek rá.

Ez egy elég régi trükk, hogy ilyenkor tanúként idéznek be, és nem pedig a szabálysértés elkövetőjeként, úgyhogy nem is tettem a mai meghallgatás során semmilyen tanúvallomást

– értékelte a történteket az ellenzéki országgyűlési képviselő.

„Teljesen egyértelmű, hogy a Fidesz minden eszközzel azért dolgozik, hogy pontot tegyen ennek az ügynek a végére, hogy a közéletben ne legyen szó arról többet, hogy kegyelmet adtak egy pedofil segítőnek, de minket ilyen piti eszközökkel nem lehet elhallgattatni, úgyhogy dolgozunk tovább azért, hogy egy olyan Magyarországon éljünk, ahol minden gyerek biztonságban, szeretetben, egészségben és méltóságban nőhessen fel” – mondta még a videóban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik