Belföld

Vádat emeltek a maradandó fogyatékosságot okozó ittas sofőr ellen

Magyarország Ügyészsége
Magyarország Ügyészsége

A Debreceni Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja azt a férfit, aki két évvel ezelőtt balesetezett – közölte az ügyészség kedden.

A vádirat szerint az elkövető 2022. március 21-én, délután úgy vezette autóját, hogy előtte szeszes italt fogyasztott, vezetői engedélye pedig nem volt. Utasként egyik ismerősét szállította, aki nem kötötte be a biztonsági övét.

Amikor Téglás irányából Bököny felé tartottak, a vádlott egy előtte haladó autó előzésébe kezdett. Eközben áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ittassága miatt lesodródott az útról és az útszéli árok alján frontálisan nekiütközött két fának. A gépkocsi az ütközés után kigyulladt és teljesen kiégett.

A két férfit egy arra járó, szolgálaton kívüli rendőr mentette ki a járműből, a kiérkező mentőszolgálat pedig kórházba szállította őket. A baleset során a vádlott és utasa is maradandó sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádiratban mértékes indítványként rögzítette, hogy a Debreceni Járásbíróság a törvényi feltételek fennállása esetén a vádlottat 3 év fegyházbüntetésre ítélje, 5 évre tiltsa el a közúti járművezetéstől és mellékbüntetésként 5 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik