Belföld

Visszavonták a kitüntetését egy helyi pedofíliával gyanúsított férfinak Szigetszentmiklóson

Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere arról tájékoztatta a hvg.hu-t, hogy a városi közgyűlés hétfőn egyhangúan visszavonta a még 2000-ben átadott Testnevelési és Sport Díj kitüntetést S. Tibortól, aki jelenleg is letartóztatásban van pedofil bűncselekmény elkövetésének gyanújával.

A portál szerint a 62 éves S. Tibort február 12-én fogta el szigetszentmiklósi otthonában a rendőrség. A férfi ellen már 2007-ben eljárás indult, illetve később fiatalkorúak ellen elkövetett szexuális bűntettek miatt el is ítélték. Az is napvilágot látott, hogy a férfi 20 évig Szigetszentmiklóson rendőr volt, de előnyugdíjjal távozott egy pedofilgyanú miatt ellene indult, majd megszüntetett eljárást követően.

S. Tibor italokkal, cigarettával hálózta be áldozatait, akiknek szexuális ajánlatokat tett. Az ajándékokért perverz vágyai kielégítését kérte, amelyekért esetenként 5-10 ezer forintot kínált. A férfi elfogásakor a háza alagsori szeparéjában szexruhákat, maszkokat, szexuális segédeszközöket és digitális adathordozókat is leífoglaltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik