Belföld

Vörömarty, áltanálos – két durva hibával rakták fel az iskola névtábláját

Két durva hibával tették ki a Lenti Általános Iskola és Gimnázium Vörösmarty Mihály Tagintézménye névtábláját – szúrta ki Magyar Bálint. Az énekes-színész – aki 1977-ben a zalai városban született – egy Facebook-posztban közölt egy fényképet, amin az látszik, hogy a táblán lévő feliratban az általános szóban betűcsere történt, Vörösmarty nevéből pedig kimaradt egy betű.

Ki az a Vörömarty? Moriarty rokona a Sherlock Holmes-ból? És ez így kint van egy közintézmény falán? Ennyire kell sietni lenyúlás közben?

– értetlenkedett a színész.

Később kiegészített a posztját azzal: „megkaptam, hogy »uszítóhátbatámadótiszteletlen« vagyok, mert ki mertem tenni ezt a posztot. Továbbra is azt gondolom, hogy aki ezt így kiengedi tenni több intézmény falára és egy »bocs, elb…tam« sem hangzik el részéről, az hátbatámadja saját magát.”

A nyilvánosságra hozott felvételre reagálva Árkovicsné Pezzetta Claudia, az intézmény vezetője egy Facebook-posztban adott magyarázatot a történtekre, amit a Telex szúrt ki: „A Facebookon közzétettek egy képet a Lenti Általános Iskola és Gimnázium hibás névtáblájáról. A táblákon az elírást a felrakáskor észleltük. A gyártót azonnal értesítettem minderről, kértem a javítást, illetve az új névtáblák legyártását. A cég képviselője rövid határidővel ígéretet tett a hiba javítására, ígéretének azonban nem tett eleget. Az eset óta hetente e-mailben sürgettem az újragyártást, mert telefonon egyáltalán nem elérhetőek. Utolsó levelemben a fogyasztóvédelem bevonását is kilátásba helyeztem. A táblák cseréje tehát folyamatban van.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik