Belföld

Ungár Péter: Ne dőljenek be a Momentumnak!

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Donáth Anna tegnap teljes joggal kritizálta a DK pedofilozó plakátjait. A kritikája sok szempontból igaz, de hogyha Donáth Anna hányingert érzett az „Isten? Haza? Pedofil!” plakátok miatt, akkor mit érzett, amikor a teljes a Momentum frakció „Stop Pedofidesz!” feliratú szöveggel jelent meg az Országgyűlésben?

– tette fel a kérdést vasárnapi Facebook-posztjában Ungár Péter. Az LMP társelnöke szerint felállni a DK-val közös színpadra, megállapodni a DK-val szinte minden önkormányzati helyben, majd ugyanazért hányingerkeltőnek nevezni őket, mint amit a Momentum maga csinál, „az álszentség és a következetlenség egyik legerősebb koktélja.”

Az LMP egy valamit kér a választóktól: ne dőljenek be a Momentum ellentmondásos valótlanságainak.

Ungár valójában csak kiegészítésnek szánta a fenti megjegyzést, mivel alapvetően egy másik témában kritizálta az ellenzéki rivális pártot. Felidézte, hogy Donáth Anna, a Momentum elnöke azért indított aláírásgyűjtést, hogy létrejöjjön az Európai Gyermekvédelmi Hatóság. Ungár szerint azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy a gyermekvédelem tagállami hatáskör. „Az EU nem képes emelni a hazai gyermekvédelmi dolgozók bérének a színvonalát, nem képes növelni a normatívát, és nem képes újra érdemleges állami szerepvállalást bevezetni a nevelőszülői hálózatban. Ez egy tény. Aki azt állítja, hogy a gyermekvédelem gondjait meg tudja oldani az EU, az vagy tragikusan tudatlan, vagy hazudik.”

Az LMP társelnöke kiemelte: a gyermekvédelmet rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja.

Nem értem miért jó úgy tenni, mintha ezt meg lehetne Brüsszelből oldani. Az, hogy öt év tapasztalattal egy gyermekvédelmi dolgozó 282 527 forintot keres, hogy tizenkét gyermek van egy lakásotthonban, és alig van állami szerepvállalás a nevelőszülői hálózatban, az Orbán Viktor felelőssége, nem Ursula von der Leyené és nem az Európai Parlamenté. És nem is tudja ezeket senki más megoldani, csak a magyar kormány.

Ungár még egyszer odaszúrt a Momentumnak: „Szomorú, hogy a magát az igazság kultúrájának beállító politikai szervezet egy ilyen fontos ügyben egyértelműen megvezeti a választókat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik