Belföld

Magyarország first ladyje: A férjem jópofa

MTI / Illyés Tibor
Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke, a Fidesz-KDNP államfőjelöltje (b) az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 26-án. Jobbra a felesége, Nagy Zsuzsanna.
MTI / Illyés Tibor
Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke, a Fidesz-KDNP államfőjelöltje (b) az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 26-án. Jobbra a felesége, Nagy Zsuzsanna.

Az volt a terv, hogy ezt a két és fél évet, ami a férjem alkotmánybírósági elnökségéből még hátra van, szépen végigvisszük, aztán lassúbb élettempóra váltunk, amelyben elsődleges figyelmet és szerepet a gyerekek kaptak volna, hiszen most is segítek a lányomnak, sok időt töltök a két kis unokámmal. Lecsendesedve gondoztuk volna a gyümölcsfákat, gyakran lettünk volna a Balatonon, sok úszásra, túrázásra készültünk

– így fogalmazott Nagy Zsuzsanna, Sulyok Tamás újdonsült államfő felesége, aki a hirado.hu-nak adta az első interjúját first ladyként. A mentálhigiénés szakember és családterapeuta közölte, a jövőben is a nehéz helyzetben lévő emberek ügyeit szeretné felkarolni.

Nagy Zsuzsanna elárulta, a férje természetesen előzetesen megkérdezte őt a felkérésről, és ő elfogadta az új helyzetet. „Most talán még jobban, mélyebben, alaposabban megbeszélünk mindent. Nekünk nagy erőforrásunk a humor, ami sok nehézségen átsegített már bennünket. Természetesen próbáljuk majd tartani magunkat azokhoz az előírásokhoz, amelyek az ő szerepköréhez tartoznak, s e tekintetben is igyekszem majd a lehető legjobb tudásom szerint mellette állni” – fogalmazott a megválasztott köztársasági elnök felesége.

Hozzátette:

Tudom, hogy a feleségek is szoktak ügyeket felkarolni, majd én is meg fogom találni azt, ami az alkatomhoz és végzettségemhez illik. A valamilyen szempontból nehéz helyzetben lévő embereknek a meghallgatására, támogatására és megsegítésére gondolok. Én ezt csinálom jól.

Férjéről szólva elmondta: Sulyok Tamás végtelenül közvetlen, nagyon szereti az embereket és az életet, „jó a humora, jópofa, nem híve a formalitásoknak, szabad lélek.” Kettejük szoros szövetségének szerinte az a titka, hogy vannak olyan személyiségjegyeik, amelyek segítettek nekik, ráadásul „fentről is támogatták” őket, de persze szerencse is kellett az élethez.

Nagy Zsuzsanna kifejtette: a nők jelenléte a közéletben és a politikában biztosan nagyon fontos, de a családban való szerepük szerinte még fontosabb, és itt feszül a nagy ellentét. „Az én generációm a Kádár-rendszerben nőtt fel, nem nagyon volt adott a lehetőség arra, hogy nőként komoly karriert fussunk be. Úgy vélem, mind a két nemnek megvannak a sajátos erényei, értékei. Én személy szerint nagyon szeretem, ha előre engednek, ha fölsegítik a kabátot, ha nőként tekintenek rám. Tudom, hogy a gyermekeink korosztályából és a még fiatalabbak közül sokan nem igénylik ezt. Nagy változásban vagyunk, és igen nehéz itt okosságot vagy egyértelmű bölcsességet megfogalmazni” – fogalmazott a first lady.

A hirado.hu kérdésére, miszerint melyik elnöki párhoz fognak leginkább hasonlítani, azt felelte:

Hát…, szerintem leginkább magunkhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik