Belföld

Elindul Erzsébetvárosban a polgármesteri posztért Hunvald György

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Elindul a júniusi önkormányzati választáson Hunvald György, aki a Magyar Szolidaritás Mozgalom és a Lokálpatrióták Erzsébet Városáért Egyesület közös jelöltje lesz. A volt MSZP-s polgármester Erzsébetvárosban lenne újra városvezető. „Eljött az az idő, amikor politikai kötöttségek nélkül politizálhatok és a csapatom valódi közösségi szemlélettel és tapasztalattal rendelkezik, így képesek a kerület valós problémáira koncentrálni és hatékony megoldásokat kínálni azokra” – közölte Hunvald a Szolidaritás oldalán. A volt MSZP-s politikus azt is kiemelte, hogy az elmúlt években Erzsébetvárosban már nem az erzsébetvárosiak voltak a fontosak. „Az erzsébetvárosiak láthatták és érezhették, hogy az elmúlt majd másfél évtized alatt mennyit süllyedt a kerület színvonala és milyen mértékben romlott a közbiztonság, hogyan szűntek meg szolgáltatások, épült le a kórházunk, milyen rendetlenség van az utcákon.” A VII. kerületet 2019 óta a DK-s Niedermüller Péter vezeti.

Hunvald annak ellenére, hogy az erzsébetvárosi ingatlanpanama néven elhíresült ügyben hosszú időre rács mögé került, a Kúria döntése nyomán ma már tiszta múlttal kezdhet új hivatásába. Az egykori MSZP-s politikus 2023 márciusában kapta meg a végzést, amelyből kiderült, hogy az ügyek a számára kedvező módon értek véget. A Kúria ugyanis Hunvald felülvizsgálati indítványának megfelelően hatályon kívül helyezte az őt sújtó korábbi büntető ítéleteket.

Az egykori polgármester 2020-ban a győri egyetemen jogi végzettséget is szerzett a korábbi két diplomája mellé, a Budapesti Ügyvédi Kamara Elnöksége pedig tavaly augusztus elején ügyvédjelöltként felvette őt a kamarai nyilvántartásba.

Kapcsolódó
Megvette első ügyvédi talárját Hunvald György
Az Erzsébetváros egykori polgármestere most már másképp mehet bíróságra, mint régebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik