Belföld

Tömegbaleset: 12 autó sérült egy teherautó durrdefektje miatt

Tucatnyi személyautó sérült meg az M35-ös autópálya Debrecen felé vezető oldalán, a prodi pihenőhely után, a 9-es és a 10-es kilométer közötti szakaszon – írta a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján pénteken eset.

A személyautók előtt haladó teherautó nagy valószínűséggel durrdefektet kapott, és az úttesten szétszóródtak a gumiabroncs darabjai – derült ki a közleményből.

A lerobbanó gumiabroncs megrongálhatta a teherautót, mivel két kilométer hosszú szakaszon karosszéria elemek is szétszóródtak. A teherautót követő első két személygépkocsi összeütközött, további tíz járműnek pedig ez elejét rongálta meg az úttestre került törmelék.

A balesetben érintett 12 autó egy kivételével a leállósávban vesztegelt. A műszaki mentést végző hajdúnánási és hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók a helyszínelés után húzták le a pályatestről a mozgásképtelen személyautót. A forgalom a belső sávban megindult, de a torlódás több kilométeres.

A haon.hu című megyei portál azt írta, információink szerint egy ember sérült meg a balesetben, de az értesülés forrását nem nevezték meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik