Belföld

Szabó Tímea: Sikerült adni az ürüléknek egy pofont

IVÁNDI SZABÓ BALÁZS / 24.HU
IVÁNDI SZABÓ BALÁZS / 24.HU
A Párbeszéd társelnöke szerint nem oldja meg a problémát kormány gyermekvédelmi rendeletre.

Szabó Tímea szerint egy rendszerszintű átvilágítással nem lenne  baj, de azzal igen, hogy a kormány csak a gyermekotthonok vezetőinek pszichológiai alkalmasságát vizsgáltatja, noha az intézményekben  bármelyik dolgozó bántalmazhatja a gyerekeket. A Párbeszéd képviselője Facebook-oldalán pontokba szedte, mit kellene tenni a gyerekekért.

  • Biztosítani számukra egy megfelelő panaszmechanizmust! Ha bántalmazzák hova, kihez és hogyan fordulhat? Erről  fogalmuk sincs, gyakran pedig az intézményen belül még meg is fenyegetik őket. Felvilágosító kampányok kellenek, hogy a gyerekeknek milyen jogaik vannak: mi a bántalmazás, és mire lehet és kell nemet mondani, hová lehet fordulni akár az intázményen kívül.
  • Pénz és támogatás nem fog javulni a gyerekvédelmi rendszer. Az intézményekben az alacsony bérek miatt akkora mértékű a pályaelhagyás, hogy a buszsofőrtől a közmunkásig bárki vigyázhat a gyerekekre. A dolgozók számára a pénz mellett képzés, mentorálás, monitoring szükséges.
  • Szerinte a rendelet mellékletében előírt társadalmi elvárás (Élettörténete mentes a szexuális devianciáktól) sem szolgálja a gyerekek érdekeit, csak a melegek aljas összemosása a pedofíliával, miközben kétszer annyi lányt ér szexuális abúzus, mint fiút, a lányok kiszolgáltatottabbak a pedofil bűnelkövetőknek.

Szóval sikerült megint adni az ürüléknek egy pofont, kedves fideszesek! Ettől biztos nem javul a gyermekvédelem

– zárta értékelését Szabó Tímea.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik