Belföld

Már félig működött, de aztán a fideszes polgármester bezáratta az akkumulátorlerakót Sárbogárdon

RTL HÍRADÓ
RTL HÍRADÓ

Visszavonta a kormányhivatal a sárbogárdi akkumulátorlerakó január végén kiadott engedélyét az akkumulátorkereskedelemre – számolt be az RTL Híradó.

Közben a város fideszes polgármestere közösségi oldalán bejelentette, hogy a jegyző az engedély visszavonásától függetlenül azonnali hatállyal bezáratta a telephelyet.

Sükösd Tamás polgármester a Facebook-oldalán szerdán azt írta,

nem lesz akkumulátorbontó, sőt akkumulátorraktár sem, sőt veszélyes hulladék raktár sem Sárbogárdon. … Ez nem a lakossági fórum és nem is az aláírásgyűjtés és főleg nem a politikai alapú hangulatkeltés eredménye, hanem a szakmai munkáé. Sárbogárd város jegyzője és az ügyben eljáró kollégák, valamint a saját munkám.

Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke szerint a választásokhoz közeledve a kormánypárti polgármestereknek is fontosabbá válnak a helyi szavazók, mint a pesti pártközpont direktívái. Tordai ugyanakkor emlékezetett arra, hogy már december eleje óta hordták a selejtes akkumulátorokat a régebben ásványvizes üzemként működtetett területre, pedig a kormányhivatal csak januárban adta ki az engedélyt.

Alig egy hete a kormányhivatal és a katasztrófavédelem még mindent rendben talált az ellenőrzéskor – erről az energiaügyi minisztérium államtitkára beszélt hétfőn a parlamentben.

A kormány számára nagyon fontos az, hogy a magyar emberek jogos környezetvédelmi és biztonsági szempontjait figyelembe vegyék, és az illetékes hatóságok ennek megfelelően járjanak el

mondta az ellenőrzésre célozva Koncz Zsófia államtitkár hozzátéve, hogy az ellenzék csak zavart kelt vidéken.

Ne a riogatás, hanem a valós ügyek mellett álljanak ki

– üzente az államtitkár az ellenzéki padsorok felé.

Arra sem a kormányhivatal, sem a kormány nem válaszolt, hogy miért vonták vissza az engedélyt, ha a helyszíni ellenőrzés pár napja még minden rendben talált. A kormányhivatal adminisztrációs okokra hivatkozott, a polgármester pedig arra, hogy a cég megtévesztő adatokat szolgáltatott.

A Párbeszéd politikusa szerint a valódi ok az lehet, hogy az ügy nyilvánosságra került.

Az tűnik reálisnak, hogy le volt már minden zsírozva, csak a sárbogárdi civilek felfedezték, .. a sajtó pedig nyilvánosságot adott, és ez megakadályozta őket, hogy végig vigyék az ügyet

– mondta Tordai.

https://www.facebook.com/photo?fbid=794947449320557&set=a.465999988881973

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik