Belföld

Rendszerváltás 24-ben 

Mielőtt izgatott politikai elemzők akarattalanul is túlterheléses támadást intéznének a 24 ellen, sietek leszögezni: a 24.hu újság, így tehát olvasókhoz, s nem választókhoz beszél. Még akkor is, ha e két halmaz közös metszete nyilvánvalóan jelentős is. Ez egyúttal azt jelenti, hogy ha rendszerváltást említünk, mindig az újságra gondolunk.

A 24.hu márkája története minden szakaszában erősebb lett, s 2024-re érkeztünk el odáig, hogy újabb nagyszabású kísérletbe kezdjünk. Olyan prémiumtartalmat szeretnénk kínálni, amely a leginkább szolgálja olvasóink érdeklődését, leginkább megmutatja a magyar újságírás ebben a szerkesztőségben dolgozó legjobbjainak tudását, legközelebb visz az igazsághoz, a legigazabb történetet mondja el.

Az ugyanis közös, hajlíthatatlan meggyőződésünk, hogy az újságírás arra van, hogy elbeszélje Magyarországot, minden szerkesztőségen kívüli akarattól függetlenül írja le valóságát, adjon hangot azoknak az elfelejtetteknek, megalázottaknak, akiknek a hatalmasok nem akarják hallani a hangját. Az újságírás arra is van, hogy megmutassa a mindenkori hatalomnak és hatalom nélkülieknek a hazánkat. Unalomig ismert tétel, de működő demokráciában sohasem volt éhínség. Miért? Mert az információkat, a tényeket, a hallgatásra ítéltek szenvedését képesek voltak elmondani a szabad nyilvánosságnak azok a szereplői, akik annak szentelték az életüket, hogy megmutassanak mindent, amit mások elhallgatni szeretnének. Ha ugyanis hallatszik a hang, látszik a valóság, a hatalomnak reagálnia kell.

Ám azok az újságtartalmak, amelyek a legtöbbet, a legmélyebben, a legjobbaktól, a magyar nyelv legszebb formáiban, a legkülönlegesebb képekkel beszélik el Magyarországot és a világot akár a kultúra, akár a politika, akár a sport, akár a tudomány területén, egyúttal a legdrágábbak is.

Márpedig mi azt szeretnénk, ha e minőségi tartalomból mind többet, az olvasói igényeknek mind inkább megfelelve lennénk képesek kínálni. Ehhez kérjük most a segítségüket. Azt, hogy regisztráljanak a 24.hu-ra. Ezzel hozzájárulnak, hogy jobban megismerhessük szokásaikat, érdeklődésüket, véleményüket, mélyebben érthessük el nem beszélt dicséretüket és kritikáikat.

Azzal, hogy regisztrálnak oldalunkra, lehetővé teszik, hogy pontosabban lássuk, mikor, hogyan, miért olvassák az újságot, így az adatok segítségével képesek leszünk sokkal pontosabban megérteni, mit is várnak az újságtól, miért szeretik leginkább a 24-et. A regisztráltak lesznek azok is, akiket megkérdezünk ötleteinkről, akiket bevonunk kísérletünk előkészítésébe.

Már most azt kínáljuk, hogy e regisztrációért cserébe olvashatók a Sport24 sporttematikájú cikkei, valamint elérhető Pál Zsombor heti hírlevele, amely legjobb olvasni-, nézni-, hallgatnivalóinkból, az adott hét film- és sorozatkritikáiból válogat szombat reggelente (24/7).

Nem biztos, hogy elgondolható, mennyire szükségünk van 2024 Magyarországán arra, hogy az olvasók mellettünk legyenek, amikor újságot készítünk. De ha az nem is elbeszélhető, az igen, hogy azon leszünk, olyan prémiumtartalmat kínáljunk, amivel a leginkább szolgáljuk szenvedélyeink, az újságírás, azaz az olvasó, valamint a hazánk ügyét.

És tényleg nem numerológusok számmisztikai konszenzusa nyomán találtuk ki, hogy ebben az évben kell továbblépnünk, hiszen 2024.hu, hanem simán csak most értünk el idáig.

Most van az, hogy a regisztrációval segíthetnek nekünk újságrendszert váltani. Fölöttébb szabad képzettársításnak tetszik ugyan, de tényleg úgy van, hogy ezzel segíthetnek a szabadság ügyén.

REGISZTRÁLOK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik