Belföld

Visszatér az Uber Budapestre

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu

Az Uber közleményben jelentette be, hogy a Főtaxival együttműködve visszatér Budapestre. A világ legismertebb autómegosztó szolgáltatása hét és fél évvel ezelőtt vonult ki hazánkból, miután éppen a budapesti taxisok lobbijának hatására lehetetlenítették el a működését.

A közlemény szerint az európai nagyvárosokban ez az első ilyen együttműködés az Uber és egy taxiszolgáltató között. A Főtaxi leányvállalata, az F Mobilitás Kft. már be is nyújtotta a diszpécserszolgálati engedélykérelmet.

A cég közölte, hogy alkalmazásukat tavaly úgy nyitották meg közel 100 ezer alkalommal a magyar fővárosban, hogy a szolgáltatás nem volt elérhető.

Az NSZ – Nemzeti Szakszervezet és a FESZSZ – Független Egységes Szakszervetek Szövetsége mindeközben bejelentette: tarifakorrekciós tárgyalásokat kezdeményez Karácsony Gergellyel, írja az infostart.hu. Közleményükben azt írták: olyan tarifaemelésre van szükség, amely „figyelembe veszi a fogyasztói árak, az üzemanyagár és a nemzetgazdasági helyzet változását, különös tekintettel az üzemanyag árának tartós, 20 százalékos növekedésére”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik