Belföld

Kifütyülték Orbánt Prágában a V4-csúcs előtt

Orbán Viktor Facebook oldala
Orbán Viktor Facebook oldala

Több mint egy év után tartanak csúcstalálkozót a V4-ek (Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország) miniszterelnökei, a prágai találkozóra feszült hangulatban kerül sor, miután nincsenek azonos véleménnyel a tagállamok vezetői az orosz–ukrán háborúról és az Ukrajnának nyújtott támogatásokról.

Orbán Viktor kedden dél körül megérkezett Prágába, ahol komoly füttykoncertet kapott, miután kiszállt az autóból – derül ki a Telex videójából. A miniszterelnök derűs hangulatra számít az ülésen, Orbán újságírói kérdésre azt is mondta, hogy:

feszültségek mindig vannak, de ezt derűvel kell orvosolni.

A tüntetők Robert Ficót, Szlovákia miniszterelnökét is kifütyülték a prágai Liechtenstein-palota előtt. Petr Fiala cseh miniszterelnök hétfőn a találkozóval kapcsolatban arról beszélt, hogy:

Nem állítom, hogy számomra a legnagyobb öröm találkozni azokkal a kollégákkal, akikkel számos kulcsfontosságú kérdésben tulajdonképpen nem értek egyet. A magyar és a szlovák kormányfőre gondolok. Mindezek ellenére párbeszédet kell folytatnunk, valakinek ezt is meg kell tennie

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik