Belföld

Balog Zoltán a kegyelmi ügyről: Engedjenek a lelkipásztoraimmal találkozni, jó?

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Dunamelléi Református Egyházkerület mátraházi üdülőjének bejáratánál próbálta válaszra bírni a 444 Balog Zoltánt, mivel a püspök továbbra sem hajlandó a kegyelmi üggyel kapcsolatos kérdésekre válaszolni, csak videóüzenetekben kommunikál a kérdésben.

Emlékeztetőül: Balog Zoltán korábban elismerte, hogy lobbizott a pedofilsegítő kegyelmi ügyben K. Endre mellett, ám ezután csak a református egyház vezetéséről mondott le, püspöki címéről azonban nem. „Azért nem kérek bocsánatot, hogy kegyelmet kértem egy általam ártatlannak hitt embernek”, mondta a február 26-i zsinati értekezleten. Amikor a 444 erről a mondatáról akarta kérdezni, ennyit mondott:

azt kérném, hogy engedjenek a lelkipásztoraimmal találkozni, jó?

A 444 ezt követően szerette volna azt is megtudni, miért tartotta ártatlannak azt a K. Endrét, akit első és másodfokon 3 év 4 hónap börtönre ítélték, a Kúria pedig helybenhagyta az első és a másodfokon is kiszabott büntetést, tehát a férfi jogerősen is kényszerítést követett el. Balog erre annyit felelt:

azt szeretném kérni, hogy hagyják, hogy találkozzak a lelkipásztorokkal.

Hozzátette, hogy ez egy magánterület, és szerinte egyébként többször is a nyilvánosság elé állt már az ügyben, és ha szükségesnek tartja, a jövőben is megteszi majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik