Belföld

A DK szerint Áder János testvére tudhatta, mi zajlik a bicskei gyermekotthonban, reagált a vádakra a volt államfő

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A múlt héten jelentetett meg egy közleményt a DK, melyben az azt jegyző Gy. Németh Erzsébet azt állítja, hogy Áder János testvérének tudomása lehetett arról, hogy a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója molesztálja az intézetben lakó gyerekeket. Felidézte, hogy 2011-ben a gyermekotthon két dolgozója elment az akkori fenntartó, a Főváros képviselőihez, akiknek beszámoltak a történtekről.

„Az ügy eljutott a Főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályához, melynek akkori vezetője Pölöskei Gáborné Áder Annamária volt, Áder János testvére. Neki tudnia kellett arról, hogy mit csinál az igazgató a bicskei gyermekotthonban lakó gyerekekkel, mégsem tett semmit, ezért a pedofil igazgató még 5 éven át zaklathatta a rá bízott gyerekeket. Pölöskei Gáborné Áder Annamáriát a hallgatása után előléptették, Balog Zoltánnak lett az államtitkára” – olvasható a DK közleményében.

Áder részéről eddig senki nem szólalt meg az üggyel kapcsolatban, most viszont az Index megkeresésére reagált a DK vádjaira az egykori köztársasági elnök.

Én nem vagyok perképes az ügyben, de a húgom igen. Az ő nevében elmondhatom, az első pillanattól világos volt, hogy perelni kell, ezért két pert is indít Gy. Németh Erzsébet ellen. Gy. Németh Erzsébet mindhárom állítása valótlan, hazug kijelentés, és ezzel nem csak belegázolt a húgom becsületébe, hanem rágalmazta, olyan dolgokkal vádolta, amiket nem követett el

– fogalmazott Áder, akinek a testvére az elmondottak szerint büntetőpert indít rágalmazás gyanúja, és polgári pert a személyiségi jogok megsértésének gyanúja miatt Gy. Németh ellen. Áder reméli, hogy a DK képviselője „nem bújik a mentelmi joga mögé, valamint ügyvédjével nem fogják mindenféle eljárási praktikákkal húzni az időt”.

A volt államfő végezetül ígéretet tett arra, ha a bíróság a javukra dönt, és a húgának sérelemdíjat ítélnek meg, a teljes összeget felajánlják a bicskei gyermekotthonnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik