Belföld

Lezárult a vizsgálat, megjelenhet a Kúriai Döntések nevű lap, amelyből kiderült a kegyelmi botrány

Hegedüs Róbert / MTI
Varga Zs. András, a Kúria elnöke.
Hegedüs Róbert / MTI
Varga Zs. András, a Kúria elnöke.

[A] vizsgálat eredményeként megállapítható, hogy a Kúriai Döntések Bírósági Határozatok című folyóirat 2024/1. számában megjelent 3. sorszám alatti határozat közzététele szabályos volt, és megfelelt a több évtizedes szakmai szerkesztési és közzétételi elveknek

– írja a Kúriai Döntések című folyóirattal kapcsolatban lezárult vizsgálat jelentésére hivatkozva a 444.hu. A vizsgálatot azért indították, hogy kiderüljön, hogy kerülhetett a lapba a kegyelmi botrányt kirobbantó döntés.

A vizsgálatról szóló tájékoztatót a Kúria honlapján is közzétették, amiben a lap szerint Varga Zs. András, a Kúria elnöke azt írja, a 444.hu kérdései alapján indított vizsgálatot.

A Kúria elnökeként nem vagyok tagja a szerkesztőbizottságnak, ezért a kérdésekre saját tapasztalataim alapján nem tudtam válaszolni. A válaszokat csak igazgatási vizsgálat alapján tudom megadni. A vizsgálat a szerkesztés felfüggesztését természetszerűleg vonta maga után

– írta a Kúria elnöke.

Korábban a bírák tiltakoztak azért, mert felfüggesztették a folyóirat kiadását, miután ebből derült ki, hogy kegyelmet kapott Novák Katalin köztársasági elnöktől K. Endre, a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese, aki a pedofília miatt elítélt igazgató segítője volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik