Belföld

Ezzel a videóval búcsúzott el az államfő Novák Katalin

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

196 szavazattal, ellenszavazat nélkül elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását hétfő délután: ezzel véget ért hivatalosan is Novák Katalin 2022-ben indult államfői pályafutása.

Novák hétfő délután ezt írta ki közösségi oldalára: „Búcsúzom. A mai nappal véget ér köztársasági elnöki szolgálatom. Szeretettel gratulálok Sulyok Tamásnak, és sok erőt kívánok neki a következő évekre!”

Novák Katalin azért mondott le február 10-én, mert kiderült, hogy Novák Katalin még tavaly, Ferenc pápa magyarországi látogatása apropóján adott kegyelmet többek közt a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének, K. Endrének is. A bicskei intézmény igazgatója 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorú fiút zaklatott, a helyettesét, K. Endrét pedig kényszerítés miatt ítélték több mint 3 év börtönre, mert megírt egy hamis vallomást az egyik gyerek nevében, amit a pedofil igazgató jelenlétében akart aláíratni vele. Novák nem indokolta kegyelmi döntését, amely lényegében véletlenül derült ki, miután – amint a 444 olvasója felhívta rá a figyelmet – az megjelent a bírósági határozatok között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik