Belföld

Ungár Péter elmagyarázta, miért nem tüntetnek az ellenzékkel

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Szerinte a közvetlen elnökválasztás üres szlogen.

Az LMP nem lesz ott az ellenzéki pártok vasárnapra szervezett tüntetésén. Ungár Péter társelnök közleményben tudatta, hogy pártja, miért marad távol. Szerinte az inspiráló volt, hogy a február 16-án a civilek és tartalomkészítők által szervezett tüntetésen milyen sokan álltak ki a gyermekvédelem ügye mellett.

Egyetértenek az ott elmondottakkal: a gyermekvédelem ügye a pártpolitikán felülemelkedik. Jónak tartják, ha bármilyen párt konkrét javaslatokkal, tervekkel, a gyermekvédelemmel foglalkozik,

de a tanártüntetésekhez hasonlóan az LMP álláspontja az, hogy nem a civilek és szakemberek elé és helyére, hanem a civilek mögé kell állni a politikának.

Ungár Péter elismerte, bár lehet érdemi érveket mondani a közvetlen államfőválasztás mellett, a közvetlen államfőválasztás nem kezeli azokat az okokat, ami a gyalázatos kegyelmi ügyet okozta.

A közvetlen elnökválasztás az LMP álláspontja szerint

egy üres, tartalmatlan szlogen, hasonló a feles alkotmányozáshoz és egyéb ellenzéki nagyotmondásokhoz, amelyek hiteltelenítik azokat, akik ezt mondják.

Súlyos hibát követ el a többi párt, ha a Fidesz jelöltjén kívül más nincs, aki végigmegy a parlamenti eljáráson és az elnökválasztás pillanatában képviseli azokat, akiknek megrendült a bizalmuk a gyalázatos kegyelmi ügy miatt, tette hozzá a társelnök. Ő korábban Hack Péter jogtudóst javasolta közös köztársasági elnöknek, ám a Fidesz–KDNP az Alkotmánybíróság elnökét, Sulyok Tamást támogatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik